Liperin leipäpäivä


Liperin Leipäpäivä 2015

Liperin Leipäpäivä 2015 – Makuelämysten juhlaa!

Vuoden 2015 Liperin Leipäpäivä järjestetään jälleen syyskuun viimeisenä lauantaina 26.9. klo 10 - 15. Leipäpäivän teemana tulee olemaan:

Makuelämysten juhlaa!

Teemalla halutaan juhlistaa Liperin kunnan 140-vuotis juhlavuotta.

Leipäpäivään odotetaan jälleen noin 4 500 kävijää ja yli 90 näytteilleasettajaa. Leipäpäivässä esittäytyvät liperiläiset ja pohjoiskarjalaiset lähiruoantuottajat, leipomot ja käsityöläisyrittäjät. Tapahtumassa on tarjolla käsityötuotteita ja sadonkorjuun herkkuja mm. uunituoreet ruis-, ohra- ja vehnäleivät, leivonnaiset, karjalanpiirakat, vihannekset, juurekset, kalajalosteet, kukat, mehut, hillot ja jäätelöt, omenat, keramiikka, neuleet, koristeet, korut ja puutaide. Tapahtumassa on myös useiden järjestöjen toiminnan esittelyä ja tarjolla kahvilapalveluja, uutispuuroa ja ruoka-annoksia.

Leipäpäivään tuodaan aineksia trendikkäistä katuravintolatapahtumista. Paikalle aktivoidaan ravintoloita ja keittiömestareita, jotka myisivät pieniä ruoka-annoksia. Ruoka-annosten valmistus tapahtuisi wokkipannuilla. Annosten lisäksi he voivat myydä myös reseptin kera raaka-aineita, joista kyseisen ruuan voisi valmistaa myös kotona.

Koulukeskuksen sisätilat ovat jo liian ahtaat suuren suosion saaneelle Liperin Leipäpäivälle. Näin ollen tapahtuma-aluetta laajennetaan Penttilän pihalle, johon pystytetään erityisesti ravintolatelttoja.

Leipäpäivässä järjestetään suurin sipuli kisa, koska vuosi 2015 on sipulin vuosi.

Perjantaina 25.9. järjestetään koululaisten Leipäpäivä.

Leipäpäivän yhteydessä järjestetään jo perinteeksi tullut ruisleipäkilpailu. Kilpailun toteutuksesta vastaa Liperin Martat.